Contabilitate pentru cryptocurrency

Contabilitate pentru criptomonede

In calitate de experti contabili, nu va fi o surpriza ca ne place sectorul de afaceri, inclusiv criptomonede, tva criptomonede… contabilitatea comerciantilor fiind esentiala pentru munca noastra si abilitatile noastre la ALYSAR.

Contabilitate criptomonedeExperienta contabilitate criptomonedeDe ce contabilitate criptomonede ?Cum incasam serviciile prestate prin criptomonede ?
contabilitate cryptocurrency

Contabilitate criptomonede si NFT

Intelegem cum modelele de afaceri pentru criptomonede functioneaza cel mai bine.

Dorim sa va dezvoltati si sa va bucurati de afacerea dvs. si facem asta prin intermediul unui software inteligent de contabilitate, care, la randul sau, va ofera rapoarte precise pentru a va ajuta sa luati decizii inteligente.

La inceputul noilor noastre relatii cu clientii, discutam modelul de afaceri si tinand cont de legea contabilitatii, alegem impreuna varianta super-eficienta.

Un element de baza in urmarirea crearii unei afaceri extraordinare este un sistem de contabilitate simplu si eficient, ne sprijinim afacerile clientilor cu o echipa cu experienta in contabilitate pentru criptomonede, care are expunere regulata la toate actualizarile fiscale.

Cauti contabil crypto ? Alegeti ALYSAR pentru contabilitatea afacerii dvs cu criptomonede , veti avea nu doar un contabil ci o echipa dedicata de contabili experti, care va impartasi pasiunea pentru criptomonede.

Cautati contabilitate pentru criptomonede ?

documente contabile cryptocurrency

Experienta contabilitate criptomonede si NFT

Contabilizam criptomonedele noi sau cu cele consacrate care au nevoie de mai mult ajutor si consiliere in completarile lor de contabilitate, tva si fiscalitate.

In timpul procesului nostru de imbarcare, ne concentram pe obiectivele dvs. specifice de crestere a afacerii, discutam rezultatele pe care le-ati dori si abia apoi cream cel mai bun sistem pentru cresterea dvs. viitoare.

Asigurati-va ca contabilitatea si taxele pentru criptomonede sunt actualizate si precise inainte de a le combina cu alte platforme.

Contabilii nostri specilizati in tranzactii cu criptomonede isi asuma in mod normal intreaga responsabilitate pentru functia dvs. financiara, dar, daca este necesar, putem colabora si cu propria dumneavoastra echipa financiara.

Alegerea ta, in orice caz, ne vom asigura ca tranzactiile tale cu criptomonede sunt evidentiate corect in contabilitate.

Implementam tehnologie care face viata unei afaceri mult mai usoara si care necesita mai putin timp. Cateva dintre punctele importante pe care le putem oferi:

Lucram ca o solutie de servicii virtuale, asa ca acoperim cu succes toata Romania
Va vom tine mereu la curent cu toate reglementarile fiscale actuale
Ne luam timp pentru a intelege obiectivul companiei dumneavoastra financiare si veti descoperi ca luam o abordare personala in calitate de contabili ai dumneavoastra

Colaborati cu noi si veti avea un partener, nu este nevoie sa recrutati un contabil intern.

Sistemul dumneavoastra va fi optimizat de echipa noastra, astfel incat sa existe o eficienta maxima in timp

documente contabile cryptocurrency

Cum incasam serviciile prestate prin criptomonede ?

Contabilitate criptomonede pentru PFA

Aveti o factura de servicii sa spunem de 10.000 lei si incasati pe ea 0.0539xxx BTC. Din wallet-ul in care ii pastrati puteti scoate un extras cu toate miscarile criptomonezilor.

In acest moment se pune la calcul 10.000 de lei. Operatiunile efectuate in valuta se evidentiaza in contabilitate in moneda nationala, utilizandu‐se cursul de schimb valutar de la data efectuarii operatiunii.

Daca pana la sfarsit de an nu ii schimbati astfel incat sa incasati lei in banca, ramane de calcul 10 000 de lei la impozitul pe profit. Daca inainte de inchiderea anului ii tranzactionati si obtineti in banca o incasare mai mica (presupunand ca valoarea crypto inregistreaza o scadere), diferenta de curs negativa se va inregistra ca o cheltuiala deductibila.

Daca inainte de inchiderea anului ii tranzactionati la un curs superior celui din data incasarii iar in contul bancar veti primi o suma mai mare de cei 10.000 de lei, diferenta de curs pozitiva se adauga la calculul venitului PFA-ului.

Astfel la sfarsit de an cand se face inchiderea de incasari si plati si totodata calculul impozitului pe profit vom adauga diferente de curs valutar in plus sau in minus.

PFA-ul este impozitat cu 10% impozit pe profit (venituri-cheltuieli deductibile). Daca veniturile obtinute sunt peste 12 salarii minime in anul ce se calculeaza, datorati si 10% din 12 salarii minime CASS (sanatate).

Anul acesta (2022) avem 12 salarii minime*2550 lei salariul minim= 30.600 lei iar daca incasarile depasesc aceasta suma, sanatatea este de 3.060 lei. Declaratia unica se depune pentru anul anerior pana la 25.03.2022, la fel si plata este tot pana la 25.03.2022, dupa care vor calcula dobanzi si penalitati pentru intarziere.

Trebuie sa stiti ca PFA-ul se impoziteaza in functie de incasari si nu de serviciile facturate.

Contabilitate criptomonede pentru SRL

Aveti o factura de servicii sa spunem de 10.000 lei. Daca factura are data sa zicem 30.03.2022 si va fi incasata in aprilie. Impozitul pe venit se calculeaza la primul trimestru al anului si se plateste pana cel tarziu 25 ale lunii urmatoare trimestrului, in exemplul dat pana pe 25 aprilie.

Impozitul pe venit la SRL este de 3% din total venituri daca nu aveti cel putin insumate contracte de munca de 8ore/zi si 1% din total venituri daca platiti impozite salariale la nivelul unui salariu de full time.

La fel cum am explicat in cazul PFA-ului, veti detine un extras pentru crypto cu incasrile monezilor si platile/schimburile acestora.

Diferenta de curs pozitiva la sfarsit de an se adauga la calculul veniturilor si se impoziteaza. Spre exemplu daca la sfarsit de iunie ati inregistrat o diferenta negativa, dar la sfarsitul lui decembrie ati inregistrat o diferenta pozitiva (in cazul in care aveti mai multe facturi incasate cu crypto), la umtimul calcul de impozit pe venit se va calcula si impozita diferenta pozitiva – cea negativa.

Cautati contabil crypto ?

documente contabile cryptocurrency

Contabil crypto

Pe langa contabilii nostri pentru criptomonede care se asigura ca rulati in cel mai eficient mod si va furnizam informatiile de care aveti nevoie, va putem gestiona statul de plata si va putem ocupa de administrarea salariilor, daca este necesar, apoi la sfarsitul fiecarei perioade declarative ne vom asigura ca:

Declaratiile sunt pregatite si depuse la timp
Contabilitatea dvs. de zi cu zi este tinuta la zi
Impozitul si taxele afacerii dvs sunt calculate corect si eficient din punct de vedere fiscal, astfel incat sa puteti planifica si sa va concentrati pe dezvoltarea afacerii dvs., sa va cresteti vanzarile si sa obtineti profituri.

Echipa noastra de contabili experti este gata sa va ajute. Indiferent daca tranzactiile dvs de criptomonede au nevoie de o directie de pornire sau daca sunteti stabilit si aveti nevoie de o a doua opinie, luati legatura cu noi.

Esti la un click distanta de noi

Poti stabilit cu usurinta o intalnire online cu un expert contabil pentru a afla mai multe detalii despre pachetele de servicii noastre

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania